Навън е студено и нищо чудно да ни се иска само

...
Навън е студено и нищо чудно да ни се иска само
Коментари Харесай

Добре ли е вечер да се потим

Навън е студено и нищо чудно да ни се желае единствено да се сгушим на топло под завивките. Но, макар ниските температури, не трябва да забравяме за правилото, че най-добре се спи в по-хладна стая.

А в случай че макар него сутрин се будим потни, то би трябвало да обърнем по-сериозни внимание на здравето си. Защото нощното изпотяване може да е признак на не едно и две болести или положения. И не, не приказваме единствено за менопауза.

Според ново проучване, потенето през нощта може да е признак на дефицит на витамин В12. Той е вещество, което е от значително значение за кръвта и нервните кафези на тялото. Освен това спомага за производството на ДНК.

А незадоволителното му количество в организма е много често срещано събитие. Известно е, че то предизвиква различни неврологични нарушавания, измежду които и такива на вегетативната нервна система. И едно от тях може да е точно нощното изпотяване, предава Express.

Освен от проблеми с нервната система, нощното изпотяване може да е породено и от хормонални нарушавания, свързани с хипер- или хипофункция на щитовидната жлеза. Затова е добре в случай че имаме този признак да минем на профилактичен обзор при ендокринолог.

Хипогликемията (ниски равнища на кръвна захар) може да е различен извършител на потенето през нощта. Най-често то се среща при хората, които одобряват инсулин, при които нивата на кръвна захар паднат през нощта, се появява изпотяване.

Понякога пък медикаментите, които одобряваме, може да са причина за неприятното нощно събитие. Част от антидепресантите да вземем за пример го предизвикват, предава WebMD.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР